2000 Ranger 4L misfiring - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 10-02-09, 02:57 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
2000 Ranger 4L misfiring

2000 Ranger, v6 4L 4WD
Started out running rough when cold for 30 seconds or so, then clearing out. After about a week of this it quit clearing out, meaning it would continue to run rough and the Check Engine light would come on. The code indicated #4 cylinder was misfiring.
Replacing the spark plug fixes it temporarily (I've done this 3X so far), then the cycle repeats after a couple days (misfire for 30 sec or so after cold start, later continuous misfires).
Replaced the fuel injector (twice, with new injector both times), flushed fuel rail. Didn't help at all.
Replaced cam position sensor, which had started squeaking in the middle of all this; didn't help misfire problem.
Replaced coil. Didn't help at all.
Plug wires were replaced at around 90K, currently at 111K.

Any ideas what to try next?
dstakland is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 10-02-09, 04:30 PM
2002 F150 XLT
Bert's Avatar
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,246
Re: 2000 Ranger 4L misfiring

Just in case the plug wire went bad, check it for ohms. It should be about 5000 ohms per foot. If you don't have an ohmeter, try swithcing with another cyl. for a test.
Bert is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome