2008 Ranger Factory HU - HELP PLEASE! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-14-2007, 19:46   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
2008 Ranger Factory HU - HELP PLEASE!

I have a 2008 Ranger XLT that I purchased just last week. I recently attempted to install a Jensen VM9311TS in-dash DVD player. After removing the factory CD player, connecting the harness cables, etc, I powered on the vehicle for the deck to not initialize, but it does receive power because when the power button is pressed, a beep sounds. I assumed that this may be caused by the fact that I neglected to install the parking break sequence wire as i saw it as beyond my ability, and I have the unlock code. So, after coming to the conclusion that I couldn't handle the installation, I decided to remove the DVD deck and replace it with the original factory one until I could get it professionally installed. When I turned the vehicle on to test the factory deck after my re-install of it, it illuminated, and displays the time(the wrong time) for about 10-15 seconds then times out, but it can be turned on by pressing clock on the deck. I assumed that this was due to a security feature imposed by Ford on the CD players, so i called, but there was no security feature in my vehicle. So now I am stuck with a factory deck that only displays the time, accepts and ejects CD's, and illuminates.
My conclusions are that it clearly has power on account that it displays the time and ejects CD's etc.

SO NOW IM STUMPED.

Please be of some assistance..
What are some possible problems that could be causing this?
Or if you have any ideas for me to attempt, that would be appreciated!

Thanks alot!

PS: If anyone provides the solution that fixes this problem, I will send them a small token of my appreciation VIA PayPal..
c_taylor89 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 16:11.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.