96 4.0 Operating Temp/temp probs??? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-28-05, 09:14 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2
96 4.0 Operating Temp/temp probs???

Have a 1996 V6 4.0 , what is the operating temp for this motor. Second, coolant temp gauge in the last 2 weeks or so, has started reading 1/2 to 3/4 in the band. Moving higher when going faster. But not reaching overheating level. Want to know what might be causing this, always used to run just under 1/4 in the band except during the summer and city oper.

Thermostat??
Coolant levels are fine in radiator and reservoir. Tested temp around 160 deg.

thanks.

gnelso is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-29-05, 10:00 AM
Registered User
 
Freshmeat's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Geismar, LA, USA
Age: 33
Posts: 833
Re: 96 4.0 Operating Temp/temp probs???

I'd say you've got it. Change your thermostat and let us know how it goes.
Freshmeat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome