98 Ranger 4X4 tranny problem? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 04-24-05, 01:09 AM Thread Starter
MB2
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1
98 Ranger 4X4 tranny problem?

Hello, I got a 98 Ranger 4X4 with the 3.0L with an automatic. When I start off from a dead standstill sometimes there is a hesitation before the vehicle moves. The engine revs when I step on it, it just takes a second before it "kicks in". Is this normal? The vehicle has 100,000 miles on it. There's never a problem when I'm already moving, just from a dead start. Any ideas?
Thanks guys. You've already helped me out with my door ajar light staying on, a little WD 40 fixed the problem.

Another question, are those new Level II's lifted or do they have the same suspension as a regular 4X4? I know the tires are bigger and the shocks are different but if you put the same wheel and tire combination as the FX4 on it, and parked it next to an FX4, would they be the same height?
I'm planning on putting 30X9.5X15's on mine, and am curious if I'll get any rubbing.
MB2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome