98 Ranger O2 Sensor Trouble - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2005, 10:43   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1
Question 98 Ranger O2 Sensor Trouble

My 98 Ranger is showing 2 trouble codes, one for the upstream O2 sensor (P1131) and one for an injector circuit malfunction (P0210). Truck has been running rough latley (especially at idle) and I thought a tune-up might help. After seeing little difference W/ the tune-up I had a friend use his code reader which gave me the above mentioned codes. What is causing these problems and how do I fix them? I am a new member and could really use some help!
asap is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-10-2005, 15:51   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 8
Re: 98 Ranger O2 Sensor Trouble

my 99 3.0 ripped out it's rear 02 sensor about a hear ago (still waiting for a picture of wiring harness so i can fix!) and though i've had my engine light on my ranger it has ran fine (a little slow and with a "ranger rattle"). so, i don't think the o2 sensor is your problem though it is supposed to decrease your HP a little. hey if you could post a picture of your rear o2 sensor adaptor (the plastic connector about a foot up the wire from the actual o2 sensor) that would be so appreciated
additional is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 02:39.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.