99 V6 Ranger speedo/oil gauge issues - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 11-04-10, 06:12 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
99 V6 Ranger speedo/oil gauge issues

Trying to help out a friend that's having some hard times.

I replaced the VSS in the differential, but still no speedo. ABS light DID go out though. Oil gauge doesn't work either, was going to throw on a new switch this weekend. From the middle of the speedo gauge into the oil pressure gauge has no light. Possible problem with cluster? or not so likely?

Thanks guys/gals!
thejron is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-04-10, 09:42 PM
Registered User
 
ROBERTSUNRUS's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Lakewood, Ca.
Posts: 84
Re: 99 V6 Ranger speedo/oil gauge issues

Hi, possible loose connector at/behind the cluster. As for the oil pressure gauge, it's an idiot light with a needle; Meaning the sender is just an on and off switch. On, reads normal on the gauge and off reads zero on the gauge. Eight pounds of pressure or more makes the gauge read normal.

BOB
2000 Navigator 1959 Galaxie 2005 Airstream
ROBERTSUNRUS is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-12-10, 04:17 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Re: 99 V6 Ranger speedo/oil gauge issues

I'm having a similar problem with a 2000 Ranger 3.0/5 speed. The speedometer works up to about 55MPH or so, then starts acting erratic. Drops to 0, then bounces to different speeds. Slow to about 55 or so and it works again.
We've tried several speed sensors, to no avail. My mechanic hooked up his scanner to it. We had a problem with the scanner "communicating" with the vehicle, but once it did, we went for a ride with the scanner hooked up. Speedo did nothing, stayed at 0 no matter what speed. Scanner showed no output. Once we disconnected the scanner, speedo started working again, like it was, accurate to 55, and then acting erratic. My mechanic is lost.

Any thoughts?
maytag906 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 11-16-10, 08:51 PM
Moderator
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,136
Re: 99 V6 Ranger speedo/oil gauge issues

maytag906. You need to find a mechanic trained to work on your type of vehical.
chipset is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome