help ! maybe ranger computer problems... - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 03-22-07, 02:02 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1
help ! maybe ranger computer problems...

New to this site. howdy, and hope you can help!
anyway, i've got a 2001 ranger 4x4 with the 4.0 v6.
when it hits close to 3000rpm on the tach the engine acts like it has a rev limiter on it. someone suggested the computer is going bad.(i've removed the neg cable and let it sit for 30min to try to reset it) but have the same results.
any ideas?
no flames plz!

btw: the truck is stock, no mods.
your help is greatly appreciated.
lee
lee2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-23-07, 06:56 AM
issuer of free advice
 
mre_power's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: la la land
Posts: 231
Re: help ! maybe ranger computer problems...

Quote:
Originally Posted by lee2
New to this site. howdy, and hope you can help!
anyway, i've got a 2001 ranger 4x4 with the 4.0 v6.
when it hits close to 3000rpm on the tach the engine acts like it has a rev limiter on it. someone suggested the computer is going bad.(i've removed the neg cable and let it sit for 30min to try to reset it) but have the same results.
any ideas?
no flames plz!

btw: the truck is stock, no mods.
your help is greatly appreciated.
lee
i am only taking a shot in the dark. first is the check engine light on? if so go to autozone and get the codes and post them. if not check it any way there maybe a code stored.

second if it is a parts related item i would try to see if the cam position sensor was good or the vss sensor was still good.
mre_power is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome