P1443--MIL is On!! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 03-23-05, 02:30 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1
P1443--MIL is On!!

I am seeking information on correcting an evaporative emissions control valve malfunction. The dealer wants $150 to fix it and I told him to shove the estimate where the sun don't shine. As stated in the Title, the code is P1443.
It is occurring oin a 1996 Ranger, 2wd, 2.3L 5 speed. Any assistance in this matter would be helpful since I am tired of clearing the code all the time.

Thanx!!

Suzukiman1980 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-23-05, 04:21 PM
***** Idiot....
 
LunaticSVT's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: The Sticks of Central TX
Posts: 10,560
Re: P1443--MIL is On!!

Check the hoses and the solenoid in the system. It could be the sensor in that line. Even though the code calls it the "Purge Flow Sensor", the Ford parts department calls it "Thermistor" and it costs about $25 from Ford.
LunaticSVT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome