rough cold start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-19-05, 10:44 AM Thread Starter
Registered User
Join Date: Nov 2005
Posts: 1
rough cold start

i hope someone can give me an idea what might be causing this. 98 ranger, 4 cyl, 2wd, manual trans........on cold start, the engine barely runs........skipping, hesitating, chugging, it more gas makes it only stall worse. this happens for about 1 minute.........then the engine runs fine. i have put in some drygas and changed the fuel filter. this just started a few days ago...anyone who has any ideas, i'd appreciate wife needs the vehicle for work. THANKS.........BRUCE
brucetnt is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 11-20-05, 04:10 PM
Plum Krazy XLT
Shadow's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Ohio, USA
Age: 57
Posts: 46
Re: rough cold start

Been there last year. Turned out to be my throttle position sensor. In carburetion terms, when cold, it was basically slamming the choke closed. It would let it start, then "choke" it to death. Had to get a new one. No cold start problems since.

Hope that's all.

Keep your lady truckin'

The Shadow
Shadow is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome