Something strange with automatic transmission - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2008, 12:21   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
Something strange with automatic transmission

Hi,

I have a 1995 ranger splash 3.0L V6, automatic transmission.

Since last week, when I put the transmission in Drive position, the ranger doesn't move. If I put the transmission on 2 and then on drive, everything works ok.

Any suggestions???

Thanks

Mauricio
Serafim is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-07-2008, 22:24   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 41
Re: Something strange with automatic transmission

Sounds Like A Valve Sticking Or A Shift Cable Issue. Have You Done A Service And Flush? If So Have You Checked Your Shift Cable At Tranny I Believe They Might Have Been A Adjustable Cable - Not Sure - Where It Is Connected To Side Of Tranny.
BLACKSNAKE427 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 03:18   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
Re: Something strange with automatic transmission

I don't think that is a adjust cable problem. When move from "p" to "d", I feel that the ranger engage the gears, but it tries to take off in 3 gear. If I move from "p" to "2" and then to "d", everything works fine.

Is it time for a rebuilt? My ranger has 60.000 miles.

Thanks

Mauricio
Serafim is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 22:47   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 41
Re: Something strange with automatic transmission

Have You Tried Changing Your Filter And Trans Fluid. Once You Pull The Pan Look At The Bottom Of The Pan And Magnet. There Should Only Be Small Amounts Of Silver Glitter About The Size Of Sand Or Smaller. If Bigger It Usually Means A Tranny Build.
BLACKSNAKE427 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 17:31.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.