Warm Restart Rough Idle/Stalling 95 Ranger 4.0L - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Ranger Forum Forum for discussion of the Ford Ranger.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 02-04-06, 09:07 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Question Warm Restart Rough Idle/Stalling 95 Ranger 4.0L

Wondering if anyone has some tips for troubleshooting a warm restart idle issue with a 95 Ranger 4.0L. This vehicle has no problems starting after two hours or longer, but it sure has a rough time any time less than that. I do have a P0340 CMP sensor and/or circuit fault. I removed, cleaned and remouned the sensor, the code still comes back after resetting it. The error code and warm starting issues started at different times. So unless the sensor is getting worse and is affected by engine heat, I hope not because it doesn't sound cheap replacing the CMP sensor assembly, I don't know what to check next. Any help would be appreciated.
 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Trucks | Utes | Vans |SUVs | Crossovers > Ford Ranger Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome