1991 Topaz stops running when I stop! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-15-09, 03:06 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
frown 1991 Topaz stops running when I stop!

I have a 1991 Topaz, the car runs strong, but when I come to a complete stop it tends to die on me slowly until it stops running. when i turn the key it starts right up. also I noticed that when I come to a stop again, I keep my foot on the brake and a slighty pressure on the gas peddle and it keeps the car from dieing on me. any suggestions??? my idle speed comes down slowly untill the car dies.

titaandbebe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-16-09, 07:08 AM
canuck
 
360ci's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Waterloo
Posts: 2,481
Re: 1991 Topaz stops running when I stop!

I'd make sure engine compression is good. If it is replace the TPS/IAC sensor and give'r a tune up with new plugs that are gaped correctly. Should fix the problem. If it doesn't, then I would think it's fuel related and to have the pump checked for proper operation.

'11 Ram Quad Cab 4x4 SXT 5.7L HEMI (stock); 48,500m
'06 Pontiac G6 GT 3.5L 220hp; 64,000m
'12 Chrysler 200 Limited 3.6L 283hp; 28,000m
'99 Taurus 3.0L 2V Vulcan 145hp; 154,300m - Traded
Amsoil in all vehicles!
360ci is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome