1994 tempo 4cld engine cuts out - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-15-2007, 10:17   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
1994 tempo 4cld engine cuts out

Engine sometimes sputers when started and cuts out when driving. also cuts out when i floor it. wires plugs cap are 1 yr old. 125000 miles. sometimes runs fine, check engine lite comes on and off while driving but has done this sence i've had her. any advice would be helpfull.
FattSunny is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-20-2007, 10:31   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
Re: 1994 tempo 4cld engine cuts out

get a fuel pressure test done. check the fuel pump, fuel filter, fuel injectors, and also check the lines. do a circut check on the fuel pump as well.
Bluemister2 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 18:22   #3 (permalink)
93 2.3 MTX BOLTED OUT!
 
Cronicus's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in my car pretty much
Age: 28
Posts: 626
Re: 1994 tempo 4cld engine cuts out

look into the tfi ignition coil if it gets to hot kablamo it wont work till coooled down.
replacing em wnt get you to far.
many of us have ended this indefintly by doing two things.
1 instaling a msd tfi blaster about $40
2 ditching the tfi and wiring up for say a gm style cilinder coil.
__________________
Cronicus is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 14:48.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.