1994 Tempo No Start - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-14-2008, 11:16   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
1994 Tempo No Start

Whats up ya'll,
My 94 Tempo is going to s---, the other day it would not crank from the key, you could jump it, nut still not start, last night it cranked from the key side, I sprayed it good with starter fluid, still wont start. It'll crank, but not start, you can also here the fuel pump kick on. Any ideas??? Thanks. Ironhead proud owner of a 1975 Ironhead Sportster

Last edited by tbird100636; 03-14-2008 at 18:04. Reason: Renamed due to inapropriate naming
ironheadman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-14-2008, 18:08   #2 (permalink)
Multi-Group Moderator
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 32
Posts: 1,829
Question Re: 1994 Tempo No Start

Have you checked it for spark yet??? What's the fuel pressure at the rail???
__________________
Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2008, 11:25   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
cool Re: 1994 Tempo No Start

Yeah, it's got spark to the plugs and dist, also replaced the alternator, do not have the equipment to test the fuel pressure. Man, this thing just quit one day after a heavy snow, my wife finally just said shes gonna go start it, and it cranked, but would not for a week. I hear the fuel pump kick in, but I can't smell any fuel. Where is the filter located on this thing??? I got it for free from my das sister, only has 30,000 miles on it, like brand new. So any ideas would be greatly appreceated, thanks
ironheadman is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2008, 18:33   #4 (permalink)
Multi-Group Moderator
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 32
Posts: 1,829
cool Re: 1994 Tempo No Start

The filtr looks like it is under the hood near the right strut tower from the picture I have. Make sure your batery cables are tight and clean. Have a good battery. Check for codes with a code reader. Is it cranking slowly??? Other than that and checking fuel pressure I got nothing else to suggest yet.
__________________
Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2008, 12:37   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
Re: 1994 Tempo No Start

im gonna replace the cables tommorow, it acts like it wants to start, cranks real good. dont the codes just show emmisions related stuff, or all the sensors , what else does it read, asked dude at advance what they read , he said just emmisions, man i giot an ol ford truck, i can work on that, this thing is crazy, let ya know what happens tommorow. thanks
ironheadman is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2008, 18:31   #6 (permalink)
Multi-Group Moderator
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 32
Posts: 1,829
Exclamation Re: 1994 Tempo No Start

The scanners can do as little as code reading and clearing, or also include data displays. Codes include emissions and basic powertrain operation. If you had the code read and posted it on here I could have given you a diagnostic test for the code.
__________________
Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2008, 04:27   #7 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Findlay, OH
Age: 30
Posts: 4
Re: 1994 Tempo No Start

Mine did the same thing in REALLY cold weather. I think your fuel lines were just Frozen... because as soon as it warmed up... mine started right up!
__________________
USMCFieldMP is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 19:41   #8 (permalink)
Registered User
 
jglen490's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montgomery
Age: 67
Posts: 52
Re: 1994 Tempo No Start

I had something like that with my 94 Tempo. In my case it was the fuel filter (probably had never been changed). Could be the fuel pump going south on it, too.
__________________
I feel more like I do now than I did when I got here.
jglen490 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 10:54.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.