89 topaz stall with code - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 03-03-05, 03:03 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
frown 89 topaz stall with code

just picked up a 89 topaz with 198000kms. 5 speed. it seems to run rather well but the other day it was aboiut 13celcius outside and i was driving for about 45 mins then it started repeatedly stalling on me . id push the gas and it be chugging then eventually die again. i sat and wait and looked at stuff for bout an hour and it stayed started till i got home. pulled a code 31--egr related thinjking of replacing pfe sensor. i dont think an egr problem would make it run like that. last note- fuel pump seems kinda loud also i got new plugs wires cap rotor fuel filter pcv and air filter. im just afraid to drive it when it warm out. oh yeah--engine light comes on whenthe engine warms up.plz any guidance would be great i dont know much about these cars yet

jefferias is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-05-05, 02:48 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Re: 89 topaz stall with code

k well heres an update i guess.. Replaced the pressure feedback electronic sensor and thankfully it did get rid of the check engine light.. heres the thing now--the car runs good and all but after driving for about 30-45mins it started losing power so i floored it and nothing happened and it stalled out on me. so i checked for codes and there was nothing. let it cool down mind you the engine temp is fine, and then started up and made it home again. just an annoying problem im leaning towards the fuel pump but i thought they either work or they dont so all who can plz enlighten me
jefferias is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cheats for V8 Supercarcars on PS2? Cobra The Pub 7 08-25-04 03:52 AM
'89 Topaz 4-cyl Exhaust Manifold andrew143 Exhaust 2 03-29-04 11:55 AM
EF airbag error code changing with different fuse! dddp Australian Falcons 3 02-25-04 01:36 AM
Fault code - but no fault evident? AUGhiaV8 Interior | Electrical | ECU 3 12-20-03 04:36 PM
security code cracking? truenoteno Audio And Security 7 06-29-03 08:19 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome