90 Ford Tempo Charging System - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-19-05, 03:05 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 4
90 Ford Tempo Charging System

Am having a bit of trouble with this one not being really familiar with Tempo/Topaz doesen't help much. The battery doesn't hold a charge. I charge the battery, drive it for a couple of hundred miles and then nothing. Took the battery in to have it tested and it showed 5 volts obviously discharged. I have replaced the alternator, and know it is good, I had it benched before it left the parts house, the battery is new also. I am thinking I got a bad battery, but thought I would get a different viewpoint.

pbft is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-20-05, 05:58 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 4
Re: 90 Ford Tempo Charging System

Got it narrowed down, it was a dead cell in the battery. I started the vehicle, then took off the positive battery cable while it was running, it still ran, so I knew that the alternator was good. When I took the battery in to get it checked, it was cool so the cell would hold a charge, when it warmed up, the cell wouldn't and the battery would die immediately.
pbft is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome