93 ford tempo. 2 probs - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-30-08, 04:14 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
93 ford tempo. 2 probs

okay my first problem is that everytime i try to start the car when it's cold, i have to keep cranking and cranking while messing with the gas pedal. after a few minutes it'll start. i've tried putting prestone injector cleaner in the gas tank the last 3 or 4 times i've filled it up from an nearly empty tank. still have no idea whats causing it. car needs a oil change n new oil filter that's gonna get done sometime this week but idk if that would help.

my other problem is that i keep having to add antifreeze and water almost daily to the radiator. can't see any noticeable leaks or anything. have the engine coolant sensor unplugged so the radiator fan will work, dunna if that means anything. unplugged it cuz' the 50 dollar sensor went out not even a week after putting it in and wasn't gonna waste another 50.
thanks.

mtgeorge741 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-04-08, 10:35 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Re: 93 ford tempo. 2 probs

no one gonna help me with this??????????
mtgeorge741 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-06-08, 07:20 PM
Registered User
 
jglen490's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montgomery
Age: 68
Posts: 52
Re: 93 ford tempo. 2 probs

It's possible the two problems are related. If you have a blown head gasket, coolant could be leaking into one or more cylinders, making ignition tough to do . You could check that by seeing of coolant is in your oil. Whoever does your oil change can check that out for you.

On the other hand, the hard starting could be a dying fuel pump, bad gas filter, fuel pressure regulator, or way past dirty injectors, probably a couple of other things.

I feel more like I do now than I did when I got here.
jglen490 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome