93 Tempo fuel problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-31-2004, 11:55   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 5
93 Tempo fuel problem

Car runs. Go figure! hehe Runs along fine and suddenly, without warning, it dies. Pop the line off of the fuel filter and nothing. Wait about 30 minutes to an hour and *PRESTO* fuel pump is working fine again! Car was overheating, but I power flushed the system, put in a new thermostat, and filled with coolant. (Yes! I used antifreeze! :D ) Car starts easy and runs smooth, but occasionally the fuel pump stops. It only stops after driving too! It will sit and idle all day. The switch in the trunk is good. The brain box is brand new, and the pump is about 2 years old but looks super clean. Tank is clear as a bell. Could this be a relay or EEC problem? And where is the fuel pump relay, anyway? It's supposed to be by the front left tire, but I can't find it! I beg the intervention of the Ford Gurus! lol Thanks!
MoMo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-01-2004, 05:13   #2 (permalink)
Registered User
 
dagr8tim's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Columbus, Ohio
Age: 37
Posts: 162
Re: 93 Tempo fuel problem

IIRC it should be behind the glove box.

As for the pump, those sound like classic symptoms of a bad fuel pump. I just replaced another one afew weeks ago. Gotta love lifetime warrenties.
__________________
My Web Gallery
Crazy 'Bout A Mercury
1991 Topaz GS (2.3/auto) (gone with the ex Wife; I'll miss that car)
1999 Grand Marquis GS (4.6/auto)
dagr8tim is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2004, 04:23   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 5
Re: 93 Tempo fuel problem

Yeah, I bypassed the relay and wired the fuel pump to the fuse block on an ignition circuit. It worked........for about a day and a half! :yikes:

I'm goin to replace the fuel pump. It's only 3 years old, but if the symptoms point that way, then that's the way to go.

Thanks
MoMo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
93 tempo rear wheel bearings Wjdav43 Suspension | Wheels&Tires | Brakes 1 04-15-2004 05:03
93 Tempo No Brake Lights Shift Interlock gord Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum 2 10-07-2003 02:05
No juice @ fuel Pump. 93' Probe GT MikeP General Tech 2 06-13-2003 01:39
Ford's goal of boosting SUV fuel economy proves elusive Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 04-19-2002 07:47
Ford V8's jaytyn The Pub 8 08-28-2001 16:42

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 06:50.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.