93 Tempo Service Codes 327 & 538 - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 10-06-04, 07:38 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 8
93 Tempo Service Codes 327 & 538

Anyone know how to fix code #327 (EGR valve position circuit below minimum voltage) and a #538 code (Insufficient RPM change during KOER dynamic response test)?

Wjdav43 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-09-04, 08:01 PM
Registered User
 
dagr8tim's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Columbus, Ohio
Age: 39
Posts: 162
Re: 93 Tempo Service Codes 327 & 538

I believe the 327 is either a bad EGR valve or a bad PFE sensor. If you trace the vaccumn line from the egr, it will come to a little small box. For a 93, I beleive it is on the intake or on the firewall next to the vaccumn tree.

As for the other one, I'm not totally sure.

My Web Gallery
Crazy 'Bout A Mercury
1991 Topaz GS (2.3/auto) (gone with the ex Wife; I'll miss that car)
1999 Grand Marquis GS (4.6/auto)
dagr8tim is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-10-04, 07:21 PM
Registered User
 
dagr8tim's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Columbus, Ohio
Age: 39
Posts: 162
Re: 93 Tempo Service Codes 327 & 538

538 should either be the car wasn't warmed up or you didn't goose the throttle at the right time during the KOER test.

My Web Gallery
Crazy 'Bout A Mercury
1991 Topaz GS (2.3/auto) (gone with the ex Wife; I'll miss that car)
1999 Grand Marquis GS (4.6/auto)
dagr8tim is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 07-11-05, 02:51 PM
BmK
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6
Re: 93 Tempo Service Codes 327 & 538

I know this is an old post but....


It's funny that you should ask. If you miss-read a normal diagnostic result, like I did, those are the two codes you will see.
BmK is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-07-05, 10:53 PM
93 2.3 MTX BOLTED OUT!
 
Cronicus's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in my car pretty much
Age: 30
Posts: 626
Re: 93 Tempo Service Codes 327 & 538

ahahahah ok try this its wort a try bro, for ur letrical problemo just runa fatter ground mount coming off the neg bat at leats a 6 ga. bro and get rid of that sad speaker wire ground mount and scratch the paint off below "sumthing ford just cant seem to do" rofl and get rida that pos six hundred and sumthing cold cranking nothingness and get a real battery at least a 810 CC ive been runing 1400 CC through mine for 2 years now and seen nothing but exclent gas mileage, a wicked spark, and a serious improvement on the throttle response , and i would look into improving the air flow, these tempos come with shit air tube coming off the input of the cold air box , its pathetic sad almost , i removed my input hose all the way to the box, ran a home made ram air setup and stil got pissed, so theres a air box of a 91 mitsubshishie r however u spell that shit, turbocharged, so i figured thats gota be a good air flow, got a knn and 3 turbinators www.turbinator.com +35% more power howwever most ppl would be happy with just 1, now i never need to floor it or even realy go past half a pedal push and i fly like a mother-ho

if u want the cheap route this is it
Cronicus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
93 tempo rear wheel bearings Wjdav43 Suspension | Wheels&Tires | Brakes 1 04-15-04 05:03 AM
93 tempo rear wheel bearings Wjdav43 Suspension | Wheels&Tires | Brakes 1 04-14-04 02:36 AM
93 Ford Tempo pulls only when accelerating Wjdav43 Suspension | Wheels&Tires | Brakes 0 02-11-04 06:21 AM
93 Tempo No Brake Lights Shift Interlock gord Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum 2 10-07-03 02:05 AM
Japanese Room Service TopGhia The Pub 5 03-11-03 12:05 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome