93 topaz not starting fuel puddle in throttle body - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-13-11, 08:17 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
93 topaz not starting fuel puddle in throttle body

93 mercury topaz 4cyc. Ok im helping a friend with his car and when he started it the gas peddle would have to be to the floor in order to start. i know that isn't right because it's fuel injected but it started and immediatly would rev high. he wanted just some general mauntenance done to it and told him what he needed. so i checked the PCV, and the air filter, which both need done, and when i pulled the intake off to check the filter i notice that there was straight gas setting in the throttle body and now the car wont start. so i figured after having to press the gas to the floor and all, that it was just flooded. i told him just to let it set over night and try it in the morning. well morning came and still wont start, so i checked for spark and it has it. i have worked on plenty of cars and can't figure this one out.

dustin7780 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-14-11, 07:17 AM
Registered User
 
Sterling_Six's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Green Bay, WI
Posts: 1,135
Re: 93 topaz not starting fuel puddle in throttle body

Check you TPS, Throttle positioning sensor

Good Luck and good repairing Sterling_6
"You know, just like in that Book, When Jesus beats up Moses to get Religion!!"
Sterling_Six is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome