93 topaz trans problem!! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-08-09, 07:10 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 2
93 topaz trans problem!!

i have a 93 topaz i just got about a month ago, the brakes and front end are shot, but thats not my problem. a little history, i bought the car for $500 and its got 98k on it, it sat for a while, im working on doing the brakes. it had a coolant leak when i got it, leaking out of the line from the thermostat housing to the heater core. i still drove it, shifted perfect, no problem at all, fluid at correct level and everything.

now, to today, i just put a new hose on from the core to the thermostat, replaced the thermostat because it was completely gone. put it all back together, bolted everything back up, put coolant in it and went for a test drive, went fine for the first couple miles, but now whenever you hit the gas, from a dead stop, it goes and the engine goes up to about 4k rpm before the trans will go into 2nd, same problem from 2nd to 3rd. and when your coming off the highway, the shift from 3rd to 2nd is hard. this never happened until i fixed the coolant leak/radiator hose. what did i do wrong????

carguyca is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-08-09, 07:19 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 2
Re: 93 topaz trans problem!!

forgot to tell you guys its got the 2.3L 4cyl engine with an auto trans
carguyca is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome