alternator - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2007, 07:36   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
alternator

I have a 1994 Tempo 4 cyl 278000 miles
Just a few days ago my alternator light came on in the dash at low rpm I had the alternator benched checked and they said it was ok , Then I replaced the battiey and cleaned all the cables . After 1 day the light came back on at low rpm (750 and below) This is even when I have eveything turned off ( radio, air, blower ete ) The belt is ok
my question is what could it be??????

thank you for any help
kevost is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-13-2007, 21:26   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2
Re: alternator

got it fixed today
the shop that benched checked the alternator was full of crap
I took it to a repair shop and had it re tested and it was only puting out 8 amps were it should have been around 14
so 100 dollars later problem fixed

thank you all for looking

kevost
kevost is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2007, 16:35   #3 (permalink)
Always the student
 
thefonz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,708
Re: alternator

Glad you got it fixed. Next time, put a volt meter on the battery posts and check it for yourself. If I remember correctly, voltage should be 12.5 to 14.3 or so.
thefonz is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 12:12.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.