Don't buy GM's!!!!!!!!! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2001, 21:55   #1 (permalink)
Tempo- Rich and Meaty
 
Join Date: Jul 2001
Location: Aurora, IL
Age: 34
Posts: 41
Thumbs down Don't buy GM's!!!!!!!!!

Well... My girlfriend and I went camping in Michigan this weekend. When we got back, she gets in her 2000 Pontiac Sunfire, which has been sitting in the garage all weekend, starts it, and it dies after about 5 seconds! We checked it all out, all of the fuses were ok, and the "Passlock" or whatever GM calls their starter disabler was not active. But...when you turned the key to "on", you couldn't hear the fuel pump. She called the GM roadside assistance and they fed her some bull about the alarm being on, and that she needed to reset it by leaving the car on for 30 minutes. What a load of bull! Didn't work. We tried everything! So, she called them again and had the piece of junk to a dealer. She waited 5 hours for a truck! And, when we rolled it out of the garage, their was a huge oil spot! My 89 Tempo with over 76000 miles doesn't even leak oil. Anyway, she calls the dealer this morning, and their like, "what the hell are you talking about, it starts just fine!!" Geez.....what a piece of crap!
__________________
Zach
89 Tempo GL
rust holes = weight reduction
Zach is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-01-2001, 14:58   #2 (permalink)
olympic
Guest
 
Posts: n/a
Yeah, GM electronics and wiring havn't improved alot over the years. My '01 Montana has had a few electrical gremlins since the day I bought it. The EGR valve went about a month after buying it and the low oil light comes on for 2 min after startup. They replaced the sensor but it didn't help. I just live with it because I'm afraid it they'd make it worse trying to fix it. And just a couple days ago, the the drivers door control switch for the passenger side window stopped working intermittantly. But I'm going to wait until it quits altogether because if I take it in now, I'm sure it will work just fine for them.

I'm not saying the van is a POS(i really like the van), but you'd think after 100 years of building cars they'd have these problems ironed out by now.
  Reply With Quote
Old 08-01-2001, 17:03   #3 (permalink)
Topaz Member
 
XR5TopazBri's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: San Diego, Cali
Posts: 100
and from the other end...

My grandmother has bought GM since the late 70's. She first bought a crap-ugly maroon 78 Malibu 4-door. It was a tank. Mechanically, the car never had a problem. She traded it in in 1988 for an 88 Dark Grey Chevy Celebrity with the 2.8V6/auto. The only problem she ever had with it was the ECU went out after 120K miles on it. She finally traded it in on a 99 Chev Malibu, only because the head cracked on the celebrity after 195K miles. So far, no problems at all with the new Malibu.
__________________
<B>-Brian T.</B><IMG SRC="http://www.mpz.co.uk/cwm/otn/blobs/bounce.gif"> <BR><B>93 Topaz GS </B> : Bright Amber paint : GLS rear spoiler : TurboCoupe seats : 15" Cougar rims : V-6 rear bar : KYB struts : MOOG coils<BR><I><A HREF="http://www.mikuhl.net/topaz" TARGET="_blank">www.mikuhl.net/topaz</A></I>
XR5TopazBri is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2001, 20:51   #4 (permalink)
Tempo- Rich and Meaty
 
Join Date: Jul 2001
Location: Aurora, IL
Age: 34
Posts: 41
oh, one more thing....

another little thing that the dealer refuses to fix on my girlfriend's sunfire...
Her car has traction control...and it has a little switch that's supposed to say "ETS" or something like that. But...instead it has the fog light symbol on it! Fog lights are only available on the GT sunfires after 2000, and her car is definitely not the GT. We took it to the dealer, showed them the picture in the owner's manual, and asked them nicely to put the right switch in. They said that it doesn't make a difference, and that it was no big deal. My girlfriend just gave in. But when she tries to sell that car, she might run into problems. Goofy, goofy I tell you!!!
__________________
Zach
89 Tempo GL
rust holes = weight reduction
Zach is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2001, 09:35   #5 (permalink)
Ford Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Spokane, WA
Age: 32
Posts: 21
my chevy has been incredibly reliable, it's stayed alive when my tempo died, and when my eclipse died it was there, started right up after sitting for 8 months.
__________________
Tiernan Pearson-Got boost?
1994 eclipse- 38 hp per cyl
1990 laser- 65 hp per cyl
1965 chev trk- 9 hp per cyl
Kakita is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 11:26.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.