Engine Misfire - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 08-07-01, 10:29 PM Thread Starter
"Custom" 94 Tempo
Join Date: Jul 2001
Location: Waterloo, Ontario
Posts: 21
Engine Misfire

Ok I just noticed a misfire in my engine while driving today. It's extremly noticeable while accelerating with rpm between 1000 to 2100rpm. It's bad enough that I can feel the car slowing down (loosing power) on every misfire. The sound from the exaust is a popping noise. It gets less noticable above 2100rpm

Anyway I would assume the fix for this would be new plugs and wires seeing that the car, which just rolled over to 95,000km is still running on the original plugs and wires.

If this is not the proper fix, or if anyone suspects a different problem I would appreciate it if someone could help me out.

Thanks a lot: Allen
Allen is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Holdens new V6 EED-250 The Pub 52 08-09-03 11:07 PM
Ford Introduces New Duratec Sci Engine With Unique ‘smart Charge Injection’ RPO83 Ford Worldwide News 0 05-14-03 11:59 AM
Ford Motor Company’s 100-millionth V-8 Engine RPO83 Ford Worldwide News 3 04-29-03 08:33 AM
A New Boss Born in Australia RPO83 Ford Worldwide News 0 10-16-02 07:12 PM
BA Falcon Engine Reveal RPO83 Ford Worldwide News 0 09-04-02 08:27 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome