My Poor Dead Car - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2003, 13:21   #1 (permalink)
cheletaybo
Guest
 
Posts: n/a
My Poor Dead Car

The other day while driving into town my Tempo had a 'hesitation', the tach spiked and the engine stopped for about 5 seconds and then resumed running. I was low on fuel so didn't think anything of it really, the tach and car idle has quite often done these strange little jumps while parked. I filled the tank and on my second trip on the highway (speed 110 kmph) the car did the same hesitation but did not come back, the car died on the side of the road. After towing it home we have checked and the pump is turning in the tank when the ignition is turned, the fuel filter is clean and the only code we got off the chip is for the low fuel indicator...the engine turns over but doesn't catch, we checked the distributor and wires (not the plugs yet) everything has power to it and seems to be okay. Anyone have any other ideas about my POS and what we should be checking?
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-03-2003, 12:57   #2 (permalink)
***** Idiot....
 
LunaticSVT's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: The Sticks of Central TX
Posts: 10,561
Re: My Poor Dead Car

check the injectors. you could have a clogged injector. Check plugs and wires. you can tell a lot when you pull the plugs.
LunaticSVT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 20:24.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.