a superchip, built into my tempo - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum Forum for discussion of the Ford Tempo and Mercury Topaz.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 11-29-05, 05:14 PM Thread Starter
93 2.3 MTX BOLTED OUT!
 
Cronicus's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in my car pretty much
Age: 30
Posts: 626
a superchip, built into my tempo

as u said b4 drag8tim, the car runs on a preset run mode until its warmed and IGNORES the egr.
well upon later invegestation today i found out a few more things and am seeking reashurance.
#1 if i get the car to normal runing temp oils warm everythings been warmed and driven for say 30minuts plus, I leave it in gear, depres clutch, turn key to the off position keeping the throttle exactly where it was, then turn the key back to on position "not start" it comes back quick and with monsterous power, i get the rpm's around 5k, pop the clutch its like a full racing mode ..
watching the oil psi on the gauge it drops from 43-48 down to maybe 25 lowest, and try to keep it high as to keep lubricated when its brought back to life.
it wil stay in this mode until i allow the engine to idle again.
"im gona buy a tac this weekend i got bets against sum ppl saying theres no way i can be shifting 8k+ which i am more then shure i belive it gets to almost 10 and anxious on posting the proof!
it wil ONLY EFFICIENTLY "AND IT CLIMBS FAST!" climb this high when in this "racing mode"
it wil stay in this mode until i allow the engine to idle again.
kinda like how u say if u keep it reved until u hit the highway u wont get the error ther known 2.
is this what a superchip does, and is there any way to rig this mode of a switch?
or maybe disconect all the sensors i duno any ideas?
is there a way to trick the sensors?
if its important this car runs between 160-175F full horsebeat on a aftermarket headtemp gauge. and as it gets colder of course, even colder!


Cronicus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Tempo Forum | Mercury Topaz Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome