1997 Thunderbird stalls when cold + runs rich - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Thunderbird Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

Ford Thunderbird Forum Forum for discussion of the Ford Thunderbird.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2008, 11:39   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
1997 Thunderbird stalls when cold + runs rich

If the car is cold it will just shut off after running for a few seconds. Once it is warm this problem goes away.

My other problem is that the car runs too rich. PO172 PO175, both banks

I have replaced the mass air flow sensor and idle stabilizer valve. My next attempt to fix the running rich problem is new 02 sensors.

I can't figure out the stalling when cold problem. The car doesn't stall once it is warm. Is there a thermo time switch or bad ground that might cause this problem? I have checked for vac leaks and I have none.
ericrb76 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-06-2009, 08:27   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Re: 1997 Thunderbird stalls when cold + runs rich

hello there, I had the same codes last year on my car come on and i replaced the MAF sensor and the light has been off for about 1year...it came back on yesterday so im gonna guess and say either i need new o2 sensors or new Cats..
Dutch'sFords is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2009, 09:07   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 20
Re: 1997 Thunderbird stalls when cold + runs rich

Dutch'sFords,Let me Know what you find out.
I had the cats replaced then the 02 sensors light came on had those replaced ( twice ) and the light still coms on. P0161,P0141& P0155.
97 tbird 3.8 with 142k mi.
bear1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Thunderbird Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 11:58.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.