Keyless Entry not working after reprogramming on a 95 lx 4.6 v8 help! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Thunderbird Forum Forum for discussion of the Ford Thunderbird.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 11-27-13, 06:50 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Keyless Entry not working after reprogramming on a 95 lx 4.6 v8 help!

Title says it all pretty much but, I am having problems with my Keyless Entry Remote, I've reprogrammed the remote to my car, replaced the batteries and everything. I followed these intructions on how to reprogram it
Quote:
1. Turn ignition to RUN or ACC.

2. Momentarily jump pins in programming connector located in LR quarter panel area (Connector will not be plugged
into anything, it will have two pins inside it, if you have to unlug it you have the WRONG one. Not all vehicles
are set up from factory for keyless remotes) All doors will lock then unlock to confirm programming mode.

3. Press any button on first keyless remote. Door locks will cycle to confirm programming.

4. If programming a second keyless remote, press any button on second keyless remote.
Door locks will cycle to confirm programming.

5. Turn ignition to OFF. Locks will again cycle to indicate end of programming mode.
Everything seems to work fine when programming the door locks and unlocks when it's suppose to but when i go to use my remote it wont do anything :( please help!

Keenam is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 11-27-13, 08:41 AM
Always the student
 
thefonz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,738
Re: Keyless Entry not working after reprogramming on a 95 lx 4.6 v8 help!

So, the locks DO cycle all three times during programming procedure? If so, maybe the remote is going bad, do you only have one remote?
thefonz is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 11-27-13, 09:07 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Re: Keyless Entry not working after reprogramming on a 95 lx 4.6 v8 help!

Quote:
Originally Posted by thefonz View Post
So, the locks DO cycle all three times during programming procedure? If so, maybe the remote is going bad, do you only have one remote?
The locks cycle all three times, but on the last one the locks don't cycle again until after I turn the car back on. Also the remote shouldn't be bad I replaced the batteries and all the components seem fine.
Keenam is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 11-27-13, 10:33 AM
Always the student
 
thefonz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,738
Re: Keyless Entry not working after reprogramming on a 95 lx 4.6 v8 help!

Sounds like it is not programming right. Was the remote working before you changed the batteries or tried to reprogram it?
thefonz is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 11-27-13, 10:41 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Re: Keyless Entry not working after reprogramming on a 95 lx 4.6 v8 help!

Quote:
Originally Posted by thefonz View Post
Sounds like it is not programming right. Was the remote working before you changed the batteries or tried to reprogram it?
The person I bought it from said it was, but the batteries must have died so I bought new batteries and it still didn't work, so I thought I might try reprogramming it and that hasn't done anything so far.
Keenam is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Thunderbird Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome