no hot restart - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Thunderbird Forum Forum for discussion of the Ford Thunderbird.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-25-07, 01:28 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
no hot restart

My 95 T-bird SC occasionally will not restart when it's hot.
The dash lights come on. The car makes one click and that's it.
The battery is new. The starter has been replaced.
After it has cooled off, it always starts.

Any thoughts?

Thanks
wombat95tbsc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-25-07, 05:28 PM
Registered User
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 33
Posts: 1,833
cool Re: no hot restart

Quote:
Originally Posted by wombat95tbsc
My 95 T-bird SC occasionally will not restart when it's hot.
The dash lights come on. The car makes one click and that's it.
The battery is new. The starter has been replaced.
After it has cooled off, it always starts.

Any thoughts?

Thanks
Check the solenoid trigger wire connection. (The small wire going to the strter solenoid) Very common. There is a service kit available at the Ford Dealer to replace the connector. It is a TSB fix.

Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-26-07, 04:51 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
Re: no hot restart

Thank you very much.
I'll try to track down the TSB.
wombat95tbsc is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 06-30-07, 06:47 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Fort Campbell, KY
Posts: 11
Re: no hot restart

If you car starts fine when the engine is cool...it sounds like the crankshaft position sensor. I have a 96 T-Bird that had that very exact same problem. It turned out to be the sensor. It is about $25 for the part and 2-3 for installation.
ctank01 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-30-07, 06:59 PM
Registered User
 
tbird100636's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Massachusetts
Age: 33
Posts: 1,833
Exclamation Re: no hot restart

Quote:
Originally Posted by ctank01
If you car starts fine when the engine is cool...it sounds like the crankshaft position sensor. I have a 96 T-Bird that had that very exact same problem. It turned out to be the sensor. It is about $25 for the part and 2-3 for installation.
That's if it cranks and will not start. Wombat95tbsc's problem is a no crank problem.

Master ASE Certified L1 Chrysler Technician- still a Ford fan at heart.
1964 Thunderbird Hardtop- Chantily Beige- 390 FE 4V V8-Uncle's Car
1966 Thunderbird Convertible- Red- 390 FE 4V V8- Uncle's other car- waiting for paint and body work!!!
tbird100636 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Thunderbird Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome