odometer and speedometer not working - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Thunderbird Forum Forum for discussion of the Ford Thunderbird.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-01-12, 07:07 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
odometer and speedometer not working

Hi, I have owned the car for 3 years ( 96 T-bird 4.6L V8 ) inherited it from my grandfather who passed away. i have experienced speedometer jumping from time to time and it has always gone back to normal. Thought it might be a temperature issue -- winter vs summer -- since i live in Midwest and this has always been an outdoor car. the car has currently been without speedometer and odometer not working for 9 days. another member suggested a VSS Generator. i do have a " engine light" on - but my mechanic had checked that and it was something to do with the idle control motor ( $ 500 to fix ) . Any suggestions would be great.

Jeff

96t-bird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-01-12, 09:14 AM
2002 F150 XLT
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Oregon
Posts: 10,340
Re: odometer and speedometer not working

The idle control won't affect the speedo. There's a test sequence to see if it's the sensor wiring or speedo itself. Many times it's a connection problem. There's possibly a code stored and Autozone will check for free.

Bert
Bert is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-02-12, 12:52 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Smile Re: odometer and speedometer not working

ok, Thanks -- I will check that out at Autozone
96t-bird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Ford Thunderbird Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome