1999 Cougar Issues - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Mercury Cougar Forum Forum for discussion of the Mercury Cougar.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 12-05-08, 03:59 AM Thread Starter
Registered User
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
1999 Cougar Issues

Hi I am new to this stuff but I hope that I am in the right place, I have a cougar 1999 its a lovely car but just recently when i get up to between 80-90 klms per hr i get a loss in power then it seems like the engines surges forward causing a knocking sound like the engine is trying to escape, on the dashboard the tacho jumps up and down, and sometimes it almost seems that if you pushed it, it would kangaroo hop. I have had it serviced reg. mechanic has changed leads, funny thing is it doesnt do it around town driving only when you get on the highway and get up to the higher speed, and then sometimes it doesnt happen at all...any suggestions???ohman:
sallyb123 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 02-06-09, 01:05 PM
Registered User
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Re: 1999 Cougar Issues

no idea man :)

sounds like the cylinders are not syncronizing and this is causing them not to have balance but I am not an expert anyways.. I just got my cougar 4 months ago.

If u find out whats the prob tell us.
alex-klema is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Mercury Cougar Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome