2000 cougar strut - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Mercury Cougar Forum Forum for discussion of the Mercury Cougar.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 10-20-12, 09:54 AM Thread Starter
Registered User
techman1963's Avatar
Join Date: Jan 2008
Location: NEMO
Posts: 9
2000 cougar strut

The right front strut has broken off at the threads twice. The first one about 2 1/2 months ago, replaced it and now it has broken in the same spot. The first one, I believe was over torqued since it was removed and reinstalled before I bought the car. This one ( Monroematic) was torqued according to the book and the strut manufacturer coincided with the OEM manual. There must be something I'm missing, maybe it was installed incorrectly before I bought the car, because I installed it just like was when I removed it. I have noticed that on the left side there is a rubber piece between the strut tower and the cap. Is this correct placement and could this missing rubber be the cause of my problems? TIA.
techman1963 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 10-20-12, 11:03 AM
R.S.LOGAN's Avatar
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 13,638
R.S.LOGAN is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Mercury Cougar Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome