2000 Cougar Transmisson - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Mercury Cougar Forum
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Mercury Cougar Forum Forum for discussion of the Mercury Cougar.

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-23-2011, 08:27   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: eastern north carolina
Posts: 3
2000 Cougar Transmisson

I have found a 2000 Cougar to buy for my daughter. This car is very very clean,and only has 78000 miles,with the V-6 and the automatic,along with every option you could get on this car. Well as you might think it has a transmisson issue. As of now it has no forward gear but it does have reverse.The owner stated to me that on day he was going to work and for some reason lost reverse,but had all foward gear. well the next day all gears were working like normal. About a week later he was going to work and the car stopped pulling foward and had to be pulled home.The car still has revers but no foward gears. I checked the fluid but there was nothing on the stick.I am in the process of having it brought to my house. Now what are the chances of the trans range sensor causing all of this. I have seen car loose foward gears,but they will nover come back,the same for the reverse gears once gone they do not come back. I have been reading on all of the issues of this sensor and I feel about 90% positive this is the problem. What are your thoughts on this. Any help would be great
rocketvette95 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-24-2011, 05:06   #2 (permalink)
Moderators
 
Join Date: Apr 2007
Location: Scotland
Posts: 9,175
Re: 2000 Cougar Transmisson

First thing I would try is filling with ATF or maybe even changing it as there seems to be so little in the box there is none showing on stick .
R.S.LOGAN is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Mercury Cougar Forum



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 23:33.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.