Electrical Issue - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Mercury Cougar Forum Forum for discussion of the Mercury Cougar.

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 06-30-09, 12:54 PM Thread Starter
Crown Victoria P71 Member
Join Date: May 2001
Location: Southern Maryland
Age: 54
Posts: 12
Electrical Issue

My daughter's been having some charging issues with her 2002 Cougar/2.5L. Her alternator failed last year, and she had it replaced. All has been fine until a few weeks ago. She was driving when the Battery and Airbag lights came on, and a few minutes later the engine died. After sitting for few minutes, her car started up just fine and there were no more problems for a while.

After a week or so, she had the same problem. The Battery/Air Bag lights came on and then the engine died, but then the car started up again after a few minutes. This past weekend, the car did this four times in a row over the course of an hour, then started running fine. I checked it yesterday, and now the Battery light is on all the time. I've charged the battery, and the car will run fine, but then the Battery light comes on and all the guages (speedo, tach, temp, gas, etc.) shut off, but the engine keeps running. When I shut the engine down, I get clicks like the battery is dead.

She had her alternator tested twice when this started happening, and it tested fine. So I was thinking she's got a bad primary wire running from the alternator to the battery. Has anyone ever changed this wire before? Anyone have any other ideas? Relays?
Bruzilla is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 07-01-09, 04:54 AM
Always the student
thefonz's Avatar
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,737
Re: Electrical Issue

I would suspect a poor connection. check battery, solenoid, starter and alt connections are clean and tight, also check for corrosion under the insulation.
thefonz is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > Ford Cars and PAG Vehicles > Mercury Cougar Forum
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome