Amp Cable Through Firewall - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Audio And Security
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-16-2005, 20:10   #1 (permalink)
black xr6
 
Join Date: Jun 2004
Location: melbourne
Age: 29
Posts: 33
Amp Cable Through Firewall

hey guys i need ur help bad,wer can i run the 4 guage amp cable through my firewall on a 94 ed plz help thanxs
edfalconxr6 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-16-2005, 23:23   #2 (permalink)
FRITZZ
 
fritzz's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: waroona w.a.
Age: 25
Posts: 81
Re: Amp Cable Through Firewall

next to the accelerator cable, it should have a large rubber seal around it so just cut a slit in it an puch ur 4g wire thru.
__________________
el falcon, T70, nizpro plenum, 6boost manifold, autronic sm4, 3.5' turbo dump and cat ,ford motorsport injectors, kyb shocks, lovells SL, el gt 17' rims 245/45/17, limo tint, alpine 9827hu, 4 210w jbl 61/2 splits, kicker sL712 sub, kicker ported box,520w jbl 4channel, 750wrms jbl MB
fritzz is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2005, 07:05   #3 (permalink)
black xr6
 
Join Date: Jun 2004
Location: melbourne
Age: 29
Posts: 33
Re: Amp Cable Through Firewall

thanx buddy ill take a look,say will my car be adequately grounded already to make it safe to secure my grounding amp cable to the boot area, or will i need to run an extra -ive to the car body from battery
edfalconxr6 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2005, 03:03   #4 (permalink)
FRITZZ
 
fritzz's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: waroona w.a.
Age: 25
Posts: 81
Re: Amp Cable Through Firewall

the amp ground cable shouldent be longer than 1m. any wer in the boot is fine as long as its screwd down to a metal part of the body
__________________
el falcon, T70, nizpro plenum, 6boost manifold, autronic sm4, 3.5' turbo dump and cat ,ford motorsport injectors, kyb shocks, lovells SL, el gt 17' rims 245/45/17, limo tint, alpine 9827hu, 4 210w jbl 61/2 splits, kicker sL712 sub, kicker ported box,520w jbl 4channel, 750wrms jbl MB
fritzz is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2005, 04:55   #5 (permalink)
Registered User
 
SQRL's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gold Coast
Age: 31
Posts: 5
Re: Amp Cable Through Firewall

the factory ground cable should be fine depending on what amps and how many your have in your setup, but just be on the safe side and run another cable from the battry to the chassis, its not like its much more effort anyway.

have fun, SQRL
SQRL is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Audio And Security



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 13:37.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.