AU I and II how to program for new Remotes - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Audio And Security
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-20-2004, 22:23   #1 (permalink)
Registered User
 
FamilyWagonMan's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Melbourne - outer east
Age: 45
Posts: 22
AU I and II how to program for new Remotes

A guy here at work has a 1999 AU I Fairmont , with the same looking remote as my old '93 ED, where as my 2000 AU II has a 4 button remote. my car came with two remotes but his only came with one. I have a spare from the '93 ED that I no longer need - if I give it to him - what is the programming procedure ?

With my old '93 ED it was:-
- key to ACC
- boot unlock 3 times fast
- doors lock
- press button new remote

Also if I ever loose my remote what is the AU II programming procedure ?


what I'm talking about:-
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI....tem=2495245671
http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI....tem=2495247302
__________________


2000 AUII Fairmont - Dual Fuel
FamilyWagonMan is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-20-2004, 23:18   #2 (permalink)
.au member
 
back2thefutura's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Sthn NSW, AU
Posts: 2,747
Re: AU I and II how to program for new Remotes

You cant use AU2 remotes on an AU1, because AU2 has Smartshield whereas AU1 has Smartlock.
__________________
2002 Focus CL Hatch
too slow..............for now
back2thefutura is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2004, 10:53   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Age: 30
Posts: 5
Re: AU I and II how to program for new Remotes

If you want to try it anyway, the procedure is in the manual. From memory I think it's turn the ignition to 1 then back and within 5 seconds press the rear demister button 3 times. The locks will cycle to indicate that the system is in learning mode. Press the lock button for each remote that you want to use but it probbaly won't work on account of back2thefutura's comment.
jockstrap is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Audio And Security



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EA T5 on AU serIII into EA HELP !!! keysersozeCUST Trans | Driveline 12 08-12-2004 06:03
Au intake on xh doink1 Inline 6 Tech 18 06-08-2004 06:38
AU vs BA performance BLACK XR6-VCT The Pub 90 06-04-2004 10:11
E-Series T5 into AU AUII_Forte Trans | Driveline 7 05-08-2004 08:00
close call HSE2 The Pub 36 01-09-2002 10:52

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 05:27.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.