EF Ghia Stereo no sound problam - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-19-03, 07:05 AM
PaulH
Guest
 
Posts: n/a
EF Ghia Stereo no sound problam

Can someone please help, my EF Fairmont Ghia's stereo just stopped working. Then after trying it for a couple of weeks one time it started to make a crackling sound. So I turned it off then on again at it worked perfectly. The next day it wouldn't work again. I've being going through the same senereo for the paste 3 months with weeks in between before it works.
However the last time it worked when ever I pulled the high beam leaver it would make the speakers fade and make alot of crackling noises. I checked the amp fuse and it was OK, however I couldn't get the amp bracket off to check everything, though the plugs going into the amp seem OK. Any suggestions would be gladly welcome. Cheers.

 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-19-03, 07:20 AM
Bourbon powered V8
 
JC-XR8's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Canberra, Australia.
Posts: 4,787
Re: EF Ghia Stereo no sound problam

Sounds like a loose or brokem dry solder in either the head unit or the amp, or a loose earth connection on one or both . Sorry, but without actually listening to the car, can't be any more helpful.

__________________________


AU1 XR8 Auto 147.9 rwkw (approx 215 fwkw)

AU2 Wagon HAD Auto
17s, Pacemakers, 3" Intake & Pod filter (The Family Hack)

Member of:
FPV-XR Club ACT
AUFalcon.com
ATPS (honorary)
JC-XR8 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-19-03, 08:57 AM
PaulH
Guest
 
Posts: n/a
Re: EF Ghia Stereo no sound problam

Ta very much for posting your view I'll have a closer look at that, any views on getting the amp bracket off without destroying it?
 
post #4 of 4 (permalink) Old 01-14-04, 11:15 PM
GUN.40L
 
BOSXR8's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Sydney N.S.W
Age: 32
Posts: 407
frown Re: EF Ghia Stereo no sound problam

haha i got the EXACT same problem mate and jsut posted a new thread about ti then i saw this... apparently its adry joint.... i think i need a joint after the head aches its given me!
BOSXR8 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Audio And Security


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BA Falcon Interior Reveal RPO83 Ford Worldwide News 5 09-16-03 06:12 PM
EF Fairmont Ghia ninety_sixer The Pub 8 08-12-03 02:32 PM
BA Fairmont Ghia V8 review Go Auto sandmanls1 Australian Falcons 1 02-03-03 10:45 PM
2003 LS is First Lincoln To Offer THX-Certified Stereo Stacy94PGT Ford Worldwide News 0 07-29-02 11:39 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome