Help me fix my cruise and radio!! - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-23-04, 09:23 PM Thread Starter
Mondeo Obsessed
 
docjames's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Melbourne, Vic
Posts: 89
Help me fix my cruise and radio!!

Hi all,

Thanks in advance for helping me fix my radio and cruise control.!

I have the ST24 model of the 2000 Mondeo. The only non-standard electrical item is cruise, and the radio problem was happening before the cruise was installed. The car has an external aerial (not in the glass like BA falcons).

Ever since i've had the car, the radio crackles on AM only. FM reception is perfect.

If i press / tap (fairly firmly) onto the bottom left of the radio console, it usually stops. Also, occasionally tapping the brakes (just enoguh to put the light on, not to actually slow the car) will stop it happening.

Any ideas? Loose wire? How hard is it to fix?


Also, the cruise will often turn on but not 'arm' (set or resume speed) unless the brakes have been touched. It worked perfectly for about 100km then died. I had it professionally installed, but unfoprtunately it broke while i was away for work, and got back to town after the warranty expired. Now they want to charge me to look for the cruise fault. Needless to say, i wont be recommending them to anyone......

Thanks in advance.

James


2005 Velocity XR6T is here .........
docjames is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-23-04, 09:48 PM
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 45
Posts: 3,838
Re: Help me fix my cruise and radio!!

Sounds like an earthing problem, increase the size of the wire from the negative terminal to the body and see if that helps.

I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-28-04, 07:39 PM Thread Starter
Mondeo Obsessed
 
docjames's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Melbourne, Vic
Posts: 89
Re: Help me fix my cruise and radio!!

Quote:
Originally Posted by Dellboy999
Sounds like an earthing problem, increase the size of the wire from the negative terminal to the body and see if that helps.

Thanks Dellboy , I'll give it a go and let you know!!! Will this (hopefully) work for both problems?

2005 Velocity XR6T is here .........
docjames is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Audio And Security


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome