radio reception - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-04-05, 05:01 PM
K. Stocker
Guest
 
Posts: n/a
radio reception

My 2000 Focus gets very poor AM radio reception, also static whenever I
apply the brakes. Was told it might be a faulty antenna.
Anyone else have this problem?
Thanks




 
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-04-05, 05:01 PM
Tony Wesley
Guest
 
Posts: n/a
Re: radio reception


K. Stocker wrote:
> My 2000 Focus gets very poor AM radio reception, also static whenever

I
> apply the brakes. Was told it might be a faulty antenna.
> Anyone else have this problem?


Yes.

I had it fixed once under warranty. They ran new antenna wiring. It's
happening again, Someone here gave me advise about the connection on
the bottom of the antenna. But I haven't done anything yet, especially
since I now have Sirius satellite radio (thanks to my financee, what a
wonderful Christmas gift). Google the group and you should be able to
find the advice about the antenna.

 
post #3 of 3 (permalink) Old 04-05-05, 09:04 AM
Me
Guest
 
Posts: n/a
Re: radio reception

K. Stocker wrote:
> My 2000 Focus gets very poor AM radio reception, also static whenever I
> apply the brakes. Was told it might be a faulty antenna.
> Anyone else have this problem?
> Thanks
>
>

Yes, same probelm here, get a T20 or T25, remove the inside dome light, and
mounging bracket, you will find the bottom of the antenna mount, the dealer here
just loosened the connection, twisted it around and tightened it up testing the
connection while tightening it, until the noise stopped.
Someone posted here a while ago that he soldered the connection of the wire to
the lugnut type connector and that fixed the problem also, haven't tried that
myself so can't verify how effective it is.

If you remove the bolt from underneath, the antenna will fall on the roof, so
you may need two people to put it back, unless you have a sun roof.
 
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Audio And Security


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome