'98 Mountaineer startup problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 01-30-05, 12:09 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Jan 2005
Posts: 2
'98 Mountaineer startup problem

My '98 Mountaineer is having problems. When I start it, it will race then almost stall over and over. The colder the engine is, the worse it is. For instance, in my semi-heated garage, it's noticeable, but doesn't stall. In the parking lot at work (I live in the Northeast - it's cold.) and I have to work to keep it running. Once it warms up, it runs fine. So far, I've taken it to the shop 4 times. They replaced the O2 sensor the first time, cleaned the throttle bodies the second trip, replaced the mass air flow sensor on trip number 3, and a full fuel injection system cleaning on my fourth visit. All of this seems to have had no effect as the symptoms haven't changed. I saw another thread here about rough idling and replacing the upper and lower intake gaskets, but it didn't mention the motor racing in-between the poor idling.

Any ideas? I'm not much of a wrench, but I'm getting better each time something breaks.

Best regards,
apierce is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
87 Bronco-Fusible link problem, maybe? HELP ladyferricher Ford Bronco Forum 1 09-14-04 10:16 PM
Problem with alternator belt Blindin Inline 6 Tech 1 08-22-04 05:59 PM
AU XR8 Series 1 ignition lead problem supernugget Windsor Tech 12 07-19-04 05:16 AM
'98 Windstar - Power seat problem BruceHoiberg Ford Vans and Mini Vans | Ford Aerostar | Ford Freestar | Ford Galaxy | Ford Windstar 2 07-08-04 09:11 PM
Steering/wheel alignment problem mike98AUXR6VCT Suspension | Wheels&Tires | Brakes 10 04-23-04 05:33 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome