Eb Ii Missing Under Load - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 09-14-03, 01:20 AM Thread Starter
EB II
 
Join Date: Aug 2003
Location: ST CLAIR
Posts: 8
Eb Ii Missing Under Load

Whenever i give it to it my car it misses up top even when you are cruising along and kick it back it shakes and shudders then changes up

JAYSON is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 09-14-03, 02:00 AM
100MPH Hunter
 
TwinPiston's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Brisbane
Age: 38
Posts: 1,045
Re: Eb Ii Missing Under Load

It will most likely be your dizzy, you will need a new one. What is happening is that you are not getting a great spark due to the spark point being worn out. This happened to me in my EA Spack manual, so could be the same here.

Cheers

Corey

FOR SALE...... $22,990

AUII XR8 (200kw), Silhouette, Body Kit, Hawk Wing, 5 Speed man, Premium Brakes, Premium Sound, Genie Extractors, 3" exhaust with twin 3" tips, K & N filter with air scoop, Polished Inlet manifold, MAF & 70mm T/B, T series interior handles & Gear stick ring, Chequer plate, Momo Pedals.
TwinPiston is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 09-14-03, 02:11 AM
cArSiK
 
cArSiK's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: NSW
Age: 31
Posts: 1,249
Re: Eb Ii Missing Under Load

my ed does the same when there is moisture in the dizzy.....spray some WD40 and try it out.

James

Oversteer Scares The Passengers , Understeer Scares The Driver.......
2001 AUII XR6 VCT -Auto, white,clear indicators,K&N filter,tint - - - - Let The Mods Begin!!!!!!!!
Proud TQE Operator
cArSiK is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 09-14-03, 04:06 AM Thread Starter
EB II
 
Join Date: Aug 2003
Location: ST CLAIR
Posts: 8
Re: Eb Ii Missing Under Load

forgot to mention car ran alright till fuel pump was replaced 2nd hand one
JAYSON is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 09-14-03, 05:45 AM
Two SC 61's = trouble
 
ebxr8240's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Penrith,nswAus/Morrinville.NZ
Age: 62
Posts: 6,360
Re: Re: Eb Ii Missing Under Load

Quote:
Originally Posted by JAYSON
forgot to mention car ran alright till fuel pump was replaced 2nd hand one
"Dohhh! I wander what the problem is" ??? ffs...

Don't be afraid to try something new. Remember, amateurs built the Ark...Professionals built the Titanic!
.
Tuned & maintained by "Peppertree Perfmormance". Dart block, Scat 4340 steel crank, Custom C.P pistons.Oliver rods.. Mal Wood twin plate clutch.. Twin SC61/2's,482 rwkw/ 645 rwhp..
Passengers, myocardial infarction material..
R.I.P Possum...
ebxr8240 is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 09-15-03, 01:09 AM
Hanging Around
 
9psi EB's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Perth
Age: 36
Posts: 1,209
Re: Eb Ii Missing Under Load

hahaahhahaa
2nd hand fuel pump = DO NOT.
is it really worth getting stuck somewhere for the sake of a few extra $$ ?
Repco / Coventrys have pumps fairly cheap.

Have you changed the plugs, leads, fuel filter after you did the pump.
Also, when you changed the pump, did it have hose or a white plastic fitting connecting the pump output to the sender unit?
If it had the white fitting, throw it and replace it with some EFI hose and clamps, as they are known to come apart and you lose pressure. I had that problem and found it the hard way - after putting in a new genuine pump :(

Event's Photo Gallery: gallery.mechanicalforums.com
9psi EB is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 09-16-03, 12:20 AM Thread Starter
EB II
 
Join Date: Aug 2003
Location: ST CLAIR
Posts: 8
Guess what pump pressure was 250 idle and up to 400 under load while driving miss still there no drop in pressure?????????
JAYSON is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 09-16-03, 03:11 AM
Hanging Around
 
9psi EB's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Perth
Age: 36
Posts: 1,209
Re: Eb Ii Missing Under Load

Have you changed plugs, leads,
checked the dizzy cap and rotor?
Check the base timing?

Event's Photo Gallery: gallery.mechanicalforums.com
9psi EB is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 09-16-03, 04:14 AM Thread Starter
EB II
 
Join Date: Aug 2003
Location: ST CLAIR
Posts: 8
plugs and leads replaced cap and rotor look ok
JAYSON is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 09-16-03, 05:00 AM
96 EF Futura
 
SiX_iN_a_RoW's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Now Residing in Brisbane
Age: 32
Posts: 2,494
Re: Eb Ii Missing Under Load

make sure the plug gaps are set correctly, sounds like a fuel problem going by what u said, have you replaced the fuel filter? also did u clean the filter on the fuel pump before installing it?

Lets go find that Hotdog tree I planted

Lowered EF Futura
Black Steelies ( too cheap to buy proper mags )
SiX_iN_a_RoW is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EB backend onto an EA. AUII_Forte General Tech 9 01-06-06 03:18 AM
EB best Exhaust size / Diff ratio for EB II defective Exhaust 17 11-07-04 07:08 AM
Ea or EB blinkAU General Tech 5 06-04-03 08:01 AM
ef engine missing when under load steve webb General Tech 14 01-19-03 10:06 PM
EB XR8 power up benp General Tech 6 07-27-01 03:26 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome