EB running all wiered - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
¬Ľ Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-20-2003, 05:54   #1 (permalink)
green 91 EB
 
Join Date: Aug 2003
Location: Perth
Age: 30
Posts: 30
confused EB running all wiered

I got a 91 3.9l EB It runs great for a while then all of a suden looses all power (like will only do 10ks per hour) it farts and pops then sudenly goes back to normal . I changed the ignition controll module as i was told that would do it it has not fixed the problem i also got told to change the fuel filter i have done that ( think it was the one that cam from factory lol) but that did not fix the problem. I have been browsing through forums for ideas all night but i cant find anything can anyone point me in the right direction (or any direction which may be helpfull to look :) )

This thing has me stuffed as i said before any help would be more than appriciated
Thanks in advance

Chris
chrisc is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-21-2003, 05:50   #2 (permalink)
green 91 EB
 
Join Date: Aug 2003
Location: Perth
Age: 30
Posts: 30
Re: EB running all wiered

Anyo ne got ideas pleaseeeee
chrisc is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2003, 06:03   #3 (permalink)
NB & NCII V8 Fairlanes
 
Join Date: Feb 2001
Location: Bibra Lake Western Australia
Posts: 2,843
Re: EB running all wiered

cracked coil?
__________________
Regards Blue
Aussiblue is online now   Reply With Quote
Old 08-21-2003, 06:04   #4 (permalink)
NB & NCII V8 Fairlanes
 
Join Date: Feb 2001
Location: Bibra Lake Western Australia
Posts: 2,843
Re: EB running all wiered

bad earth at ECU (loose screw at footwell)?
__________________
Regards Blue
Aussiblue is online now   Reply With Quote
Old 08-21-2003, 06:27   #5 (permalink)
green 91 EB
 
Join Date: Aug 2003
Location: Perth
Age: 30
Posts: 30
Re: EB running all wiered

Cool thanks i will go buy a coil 2morow is there any point in getting a preformance coil is is there no diffrence. I have checked the grouning / connections on everything (except under the dash. I will try the coil thanks
chrisc is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2003, 05:28   #6 (permalink)
Look! A flying orangutan!
 
Join Date: Mar 2003
Location: perth
Age: 31
Posts: 3,104
Re: EB running all wiered

Could be the TPS or something, causing it to overfuel/run lean?
__________________
Proud TQE Operator and President of SEFAG - the Society for the Elimination of Ford Automatic Gearboxes

Pacemaker headers + 2.5" exhaust
EF Fairmont interior
MP3 player
Lowered King springs
5 speed manual
EF motor

Newest mod: EF Ghia wiring loom and dash
mongrelEB is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2003, 01:13   #7 (permalink)
green 91 EB
 
Join Date: Aug 2003
Location: Perth
Age: 30
Posts: 30
Re: EB running all wiered

hi all
today i replaced the coil and it has made no diffrence . the problem seems to occur once it has run for 5 - 10 mins and is getting progresivly worse i cant even drive it anymore it stugles to do 10 k's per hour most of them time then all of a sudden it kicks in to life. it runs hell rough and stalls if you tkae your foot off the excellerator. any other ideas. please ........
chrisc is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2003, 02:13   #8 (permalink)
EFI 351c TD CORTINA
 
qwikcorty's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: VIC, Narre Warren
Age: 31
Posts: 1,344
does it make a difference when u take the vaccum hose off the map sensor?
__________________
1976 351c td cortina
qwikcorty is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2003, 05:27   #9 (permalink)
green 91 EB
 
Join Date: Aug 2003
Location: Perth
Age: 30
Posts: 30
Re: EB running all wiered

forgive my ignorance but what and where is the map sensor
chrisc is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2003, 06:57   #10 (permalink)
tgoodlich@hotmail*****
 
Join Date: Jul 2003
Location: Perth WA
Posts: 381
try map sensor,try and borrow one out of another car EA to AU to check, it is located on the passenger side firewall. Two mins to screw off and just plug the new test one in to check if it makes a diff. Mine ran shithouse and I did the diagnostic test with a multimeter as per the manual which showed it was slightly off. Bought a secondhand one for $10 and fixed. I think $30 for a working 2nd hand is reasonable. New one cost $150 plus.
turbotrana is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EB backend onto an EA. AUII_Forte General Tech 9 01-06-2006 03:18
EB Ė best Exhaust size / Diff ratio for EB II defective Exhaust 17 11-07-2004 07:08
Ea or EB blinkAU General Tech 5 06-04-2003 08:01
EEC-V into an EB 9psi EB E-Series Falcons 5 02-23-2003 07:07
EB I6 running very rich...help! b-juggles Inline 6 Tech 4 08-18-2002 17:16

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 04:10.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.