el ignition problem - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2004, 04:51   #1 (permalink)
registered sex maniac
 
Join Date: May 2004
Location: kempsey,nsw.
Age: 39
Posts: 231
el ignition problem

every now and again but never from cold when i turn the key it winds and winds and winds but wont kick.i then release the key and start again and it kicks straight away but idles up ruff,also it smells fumey when it does this so fuel isnt the problem.ive had it to 2 different mechanics and have had injecters replaced,new coil and dizzy cap and new battery leads,as well as everything checked,wot else could it be.
ford freak is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-07-2004, 04:54   #2 (permalink)
Officially Bored with 347
 
svo347's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Perth West Oz
Age: 41
Posts: 3,585
Re: el ignition problem

Have you checked your fuel reg..
Mine had the same symptoms especially in winter.
Find it funny but if I gave the Reg a tap before i fired it over, It started First Time.
might be condensation on the vacuum side of the diaphram.
Cheers hope it solves your probs.
__________________
FORD.... "POWER TO THE PEOPLE"...

Member of the "TKTDSGM " Group..
svo347 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2004, 06:08   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Perth, WA
Age: 30
Posts: 252
Re: el ignition problem

put your hand straight over your throttle body and see if the car stalls, if it does then its not what im thinking, if it doesnt stall but runs like shit then u might have a leak somewhere near ur inlet manifold... sucking in extra air causing car to run lean, therefor not getting enough fuel to start straight away... happened to me in my EF.
__________________
Lovin the manual xr6!!!
ArT1sT is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2004, 14:54   #4 (permalink)
Registered User
 
snavy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: mebourne
Posts: 1,969
Re: el ignition problem

my cousin who is a mechanic said that usually with the hot start prob, its caused by a leak in the fuel pump. He say the return fuel line emptys of fuel, so basically when you go to crank it, the lines have to refill with petrol first before that is any fuel pressure?
snavy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY Ignition coupefan Interior | Electrical | ECU 3 04-20-2004 19:17
Friends EL Power problem jaytyn Trans | Driveline 1 09-28-2003 00:43
95 CV engine problem 95CV Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 9 04-22-2003 20:17
warm starting problem with 87 Ranger havns3 Inline 6 Tech 5 04-07-2003 09:43

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:58.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.