im going insane - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-26-04, 07:25 PM Thread Starter
EA 5 Speed YEAH BABY!
 
Join Date: Jun 2003
Location: Perth
Posts: 77
Question im going insane

ok
just put my other engine in the ea.... has an el haed on it
it wont fire up!!
it has spark and fuel
its not the tfi module cuz i changed that
so what are ur ideas?
im going nuts! :\

Imperator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-26-04, 08:08 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 11
Re: im going insane

just had a starting problem with my EA.

take the plug out and confirm spark, ie see it.

take the fuel rail feeder off the rail, and crank the engine. See fuel come out of the hose. This one is important...

Check every lead, the rotor button and the dizzy cap for corrosion.

And, trust me, do this (hehe) pour a full jerry of fuel into it. Dont trust your gauge...
impari is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 10-26-04, 08:29 PM Thread Starter
EA 5 Speed YEAH BABY!
 
Join Date: Jun 2003
Location: Perth
Posts: 77
Re: im going insane

hmmmm
i think the timing is wrong
at tdc where should the dizzy be?
why does the dizzy have start and finish written on it?
is start tdc?
so confusing :)
Imperator is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 10-27-04, 11:48 PM Thread Starter
EA 5 Speed YEAH BABY!
 
Join Date: Jun 2003
Location: Perth
Posts: 77
Re: im going insane

cmon
i need help
also which wire is the one u ground to set the base idle?
Imperator is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-28-04, 04:55 AM
Registered User
 
badxr6's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: adelaide
Posts: 73
Re: im going insane

Quote:
Originally Posted by Imperator
cmon
i need help
also which wire is the one u ground to set the base idle?
should line it up with the notch in the cap and that should be no.1 lead and put the h/balancer on the ign mark. thats if no.1 is on the firing stroke but you soon find out and the base wire is the red/white wire near booster
badxr6 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-28-04, 05:53 AM Thread Starter
EA 5 Speed YEAH BABY!
 
Join Date: Jun 2003
Location: Perth
Posts: 77
Re: im going insane

thanks guys

i got it running
turns out the TFI was only contacting on 2 pins :)

so it all works

now i just gotta set the base idle

cheers
Cam
Imperator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
im going insane EFECTV The Pub 21 09-27-04 07:23 AM
Stupid forced induction questions driving me insane!! xdc351 The Pub 26 07-09-04 01:22 AM
Something To Drive You All Insane:) BlueAU The Pub 3 02-17-04 03:11 AM
Insane 1989, 1986 Confusion. andrewsg Ford Mustang Forum 1 05-30-02 07:36 PM
Are you insane??........ROFL XtRmn8 The Pub 9 01-22-02 06:04 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome