M.A.P sensor playing up (plz help) - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2003, 07:52   #1 (permalink)
Experienced Ford Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,129
M.A.P sensor playing up (plz help)

ok fellaz i got a weird one for ya's my EA's map sensor stuffed up, so i got a new one... Since i have had the new one i noticed that the car run's like S#iT when its screwed onto the firewall and if i just have it tucked away it run's nice. This has been going on for some time and its starting to piss me off as the map sensor is plastic and cant earth out or anything if its screwed on the firewall:shifty: HELLLLP!
94EF_Ghia is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-16-2003, 20:28   #2 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
When you screw it tothe fierwall are the wires stressed at all, maybe they make bad connection when its in that position, otherwise maybe a hole in the vacuum hose when the map is in position.

Just my thoughts.

Dellboy999
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2003, 20:29   #3 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
if you hold it in position and otu pressure on it as if its screwed in does it happen as well, or only when it is physically screwed in.

Dellboy999
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2003, 01:17   #4 (permalink)
Experienced Ford Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,129
yeah if i just hold it in position it does the same thing... have checked all wires etc

Its a strange one isnt it
94EF_Ghia is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2003, 05:23   #5 (permalink)
Look! A flying orangutan!
 
Join Date: Mar 2003
Location: perth
Age: 31
Posts: 3,104
Vacuum hose cracked?
__________________
Proud TQE Operator and President of SEFAG - the Society for the Elimination of Ford Automatic Gearboxes

Pacemaker headers + 2.5" exhaust
EF Fairmont interior
MP3 player
Lowered King springs
5 speed manual
EF motor

Newest mod: EF Ghia wiring loom and dash
mongrelEB is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2003, 16:50   #6 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
I think it would have to be vacuum hose, or maybe even where the hose goes onto the manifold, is there a crack there at all, will be hard to get to, but hose is cheap, so replace it for a start.

Dellboy999
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2003, 10:05   #7 (permalink)
Experienced Ford Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,129
yeah i know what u guy's mean with the hose, but that all looks ok

Last edited by 94EF_Ghia; 06-19-2003 at 09:05.
94EF_Ghia is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2003, 17:06   #8 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
Re: M.A.P sensor playing up (plz help)

OK then another question, if you move the map from where it runs fine, slowly to the position where it runs rough, at what point does it start happening.

i.e. does it only happen when you get it to position where you would screw it in, or before, if it is before, then I think you could bet on vacuum hose.

Dellboy999
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2003, 09:10   #9 (permalink)
Experienced Ford Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,129
Re: M.A.P sensor playing up (plz help)

only seems to happen when its all set to screw in... I can pull it heaps higher than where it usally sits and it run's arite...

I cant say that i have checked the whole hose for cracks, i made shure it was pluged in at both ends. Looks like it would be hard to replace (being hell cramped under the intake)
94EF_Ghia is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2003, 20:09   #10 (permalink)
BA'o'Matic 100% working.
 
Dellboy999's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Victoria
Age: 43
Posts: 3,838
Re: M.A.P sensor playing up (plz help)

Well I cant think of anything else to add sorry :0(

Other than start replacing parts, starting with the hose, a pain yes, but a cheap start.

Well hope you get it sorted, do post the answer if and when you get one.

Dellboy999
__________________
I did put something here, but it vanshied, I think

"So long and thanks for all the fish!"
Dellboy999 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:44.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.