miss under load Ed XR6 falcon auto - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
» Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-19-2003, 00:29   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Sydney
Posts: 674
miss under load Ed XR6 falcon auto

ok fellas
Ive got a miss under load in the falcon @ around 3500-4000revs and off the mark occasionally,replaced the fuel filter which was choca blocked (cant blow through at all).........Cool thought this is it.
Take it for a run ,same deal,!!!!!!!!!!!
Thinking injectors now,then maybe fuel lines blocked/fuel pump?

Replaced the air filter thinking this was it,had a pod filter on it(back to panel filter)
no change .

Any one got ideas on this????
Im hoping its nothing major at this stage!!!!!!!!!!!!

HEEEEELLLLLPPPPP
__________________
Its just me in the Wagon
XR6 VCT UTE is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-19-2003, 01:03   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Adelaide
Posts: 345
check your plugs and leads,a miss is a sign of a spark problem so check this first
__________________
AU series1 Futura Duel Fuel,ceramic coated Pacemaker Headers,Hi-Flow cat.2.5in. exhaust,T-series snorkel,K&N panel filter,D.B.A.Slotted Rotors
taximan is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2003, 01:20   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Sydney
Posts: 674
leads are about 6 months old plugs the same ill pull the plugs tommorrow and check them ,I was going to try an injector cleaner to,

Any particular brands I should use to eliminate the injectors
__________________
Its just me in the Wagon
XR6 VCT UTE is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2003, 06:31   #4 (permalink)
I Love Forced Induction.
 
BLWNEB's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 569
Could be a spark problem get it checked out on the dyno.
__________________
IF YOU DONT TRY IT YOU WONT KNOW.
BLWNEB is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2003, 21:13   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Sydney
Posts: 674
Im throwing it on a dyno next wednesday
hopefully its not anything serious.

thanks fellas
__________________
Its just me in the Wagon
XR6 VCT UTE is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2003, 02:54   #6 (permalink)
Australian ED XR6 Member
 
Wulos's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Central Coast NSW
Age: 42
Posts: 569
just out of curiousity are you using an EA pipe from the pod to your throttle body?
Wulos is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2003, 04:30   #7 (permalink)
Birth, Drift, Death...
 
Rollin's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Drifting Brisbane...
Age: 31
Posts: 3,039
dizzy cap and rotor button - every time i have encountered a EA-D with a missfire those two components have been at fault.
__________________
Slick, Quick and Fulliii SIK!!!
Proud TQE Operator

197.4hp at the wheels, 14.505@152.46km/h
Tuning in progress...
*CLICK TO SEE MY XR6*
I can get new Genuine Holden/Ford/Audi/Land Rover/Honda parts cheap, PM me!
Rollin is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2003, 22:00   #8 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Sydney
Posts: 674
wulos
standard pipe for the pod filter,
eer.
it really does nothing for the performance too by the way,It was just an experiment,the factory air box back in the torque is noticable straight away

rollin
Ill check it all out in the morning,as i keeped all my old gear from my last service at least it ran ok when i took the old shit out.
I only asumed it was a fuel problem as the filter was that blocked I could not physically blow through it.no to be
Apparantly after market leads are not the way to go on ford 6s.
__________________
Its just me in the Wagon
XR6 VCT UTE is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BA Falcon Interior Reveal RPO83 Ford Worldwide News 5 09-16-2003 18:12
Falcon is ... Hobbes The Pub 26 08-05-2003 06:14
The Year was 1976 .... russellw The Pub 21 03-15-2003 09:13
BA Falcon Engine Reveal RPO83 Ford Worldwide News 0 09-04-2002 07:27

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 08:04.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.