No idle controller voltage? - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 08-26-04, 12:55 AM Thread Starter
EB wagon
Join Date: May 2002
Location: 8 Mile Plains, Brisbane
Posts: 932
No idle controller voltage?

Hey boys,

Got a problem on the EB that i cant figure out. The car has lost all ability to idle when cold or when A/C is on. At first i figured it was the ISC solenoid (got codes from ecu) so i replaced it with another one. That didnt work so i checked for voltage at pin 21, I got about 0.4V. Gregories manual says it should be about 9V? Would this indicate a fouled ECU? I have checked all wiring between the ecu and isc too.



EB1 3.9L MPI Falcon Wagon with converted T5 / Pacemaker & 2.5" Redback sports exhaust / 2" lowered blocks at the rear, Kings lows up front / ED Tickford Head and Cam / K&N panel filter with XH intake Snorkel / Full EL Fairmont interior with woodgrain

89 EA1 3.9L TBI Falcon Sedan with 3 speed auto / currently being upgraded...
Brent79 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 08-26-04, 06:38 PM
Registered User
roofi's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: Melbourne
Posts: 104
Re: No idle controller voltage?

Could be that the EEC doesn't know it is supposed to be idling. Maybe check the TPS is not faulty. (Not sure if there is a throttle closed switch - could also be culprit)

Subaru RX Turbo
Van Diemen RF86
Softride Powerwing
roofi is offline  
Sponsored Links

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Inline 6 Tech
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 Sable - Rough IDLE & FAST IDLE COLD bellyman Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 2 01-17-05 09:03 PM
P*ss Poor performance on hot days!!! the_scotsman General Tech 9 12-18-03 08:35 PM
Removing Code 67 chrispy General Tech 5 11-23-03 10:06 AM
EEC IV Diagnostic Codes for 89 - 97 Thunderbird/Cougar LunaticSVT Mercury Cougar Forum 0 07-15-03 11:45 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome