Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
¬Ľ Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Cleveland Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2003, 01:56   #1 (permalink)
Falcon 2.. Ferrari 0 hehe
 
MaD_WoG's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Age: 31
Posts: 1,290
Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

we got the motor running to day, and when we goto turn it off, by the key, it takes a second or 2 to turn off..... what could it be? anyone konw?
MaD_WoG is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-30-2003, 02:37   #2 (permalink)
MK2 Escort 1300GT
 
EA90_S's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Melbourne
Posts: 618
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

could be the timing happend in with our 351
__________________
76 MKII Escort 1.3 My PJ
92 Supra TT
91 EA S
EA90_S is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2003, 02:50   #3 (permalink)
Falcon 2.. Ferrari 0 hehe
 
MaD_WoG's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Age: 31
Posts: 1,290
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

motor was running perfect in the xb we took it out of, just overfuling, other thanthat, its perfect, put it in the xe, and its not shutting down, but will have a looik at that
MaD_WoG is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2003, 05:18   #4 (permalink)
VENOM-AU2-XR8
 
Join Date: Oct 2002
Location: Melbourne
Posts: 290
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

Its A Diesel :)
headsex is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2003, 16:47   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 227
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

Timing, idle to fast, fuel mixture to rich, must likely one of these. Happens all the time in my Mrs Mazda, the engine has done around 400,000km's its loose and likes to run on, older engines tend to do it more than new ones.
clevo is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2003, 17:13   #6 (permalink)
Wildlife Photographer
 
VanGelder's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Adelaide, S.A.
Age: 34
Posts: 1,413
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

Yep must be the timing, get a timing gun and time it to perfection.
__________________
Please check out V8FREAKS.COM !
Be sure to drop a line !
VanGelder is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2003, 04:12   #7 (permalink)
Hanging Around
 
9psi EB's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Perth
Age: 35
Posts: 1,209
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

its a common problem with the thermaquad if it has one of those on it...
__________________
Event's Photo Gallery: gallery.mechanicalforums.com
9psi EB is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2003, 04:26   #8 (permalink)
Veteran Ford Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: In a Dark Cave
Posts: 5,316
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

thermocrap is meant to have a solenoid that shuts the carby off completely when you turn it off. ( this all assuming its a thermoquad of course ) so it will pay to check that.
If it's not, as has been said..timing. My XB used to diesel a bit with closed chamber 4vs and a Holley DP on it .. the hotter it was the longer it took to shut down.
xacoupe is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2003, 04:32   #9 (permalink)
Hanging Around
 
9psi EB's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Perth
Age: 35
Posts: 1,209
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

yeah, but sometimes the solenoids dont work, so people just wind the screw in to make them idle.
Sometimes the shafts wear, and they such air in from there, causing them to idle lean and run on,
Possibly a spacer / heat insulator may help also, alternatively it may also be a leaky manifold gasket too.
Also check the oil, if the fuel pump is leaking, it may be running on fuel vapour in the sump, maybe the vacuum advance is connected to the wrong vacuum port? there is a number of posibilities

What is the idle rpm? does it sound like its idling too fast?
__________________
Event's Photo Gallery: gallery.mechanicalforums.com
9psi EB is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2003, 16:47   #10 (permalink)
Veteran Ford Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: In a Dark Cave
Posts: 5,316
Re: Clevo in XE takes 2 seconds after off to shut down

if I read correctly in another thread, the carby in question is a Holley that's running rich ... if it's too rich then that will do it. TIme for a tune
xacoupe is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Cleveland Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XE 2 Door!! Did they? OwnaXR6T The Pub 25 08-23-2004 01:25
Laminge gets bitten by one ugly looking bug! laminge Windsor Tech 1976 01-08-2004 03:02
Gas station pump turns off every 2 seconds! jbrito General Tech 5 08-27-2003 04:30
Official results:Race 3. Tricky Ford Racing Across the Globe 5 03-09-2003 03:10
Can ECU cars be tuned for PULP? EA S General Tech 26 12-07-2001 22:09

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 11:27.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.