my clevo missfires when cold - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Cleveland Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2004, 06:54   #1 (permalink)
Registered User
 
gregford's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: brisbane
Age: 33
Posts: 10
my clevo missfires when cold

i have a freshly rebuilt 351 clevo with twin point mallory ignition system 650 holley dp, stock intake manifold
and it has an intermittant missfire from both banks but mainly the right bank when i'm warming it up and it only at idle
what could be causing this????
where do i start looking to fix it??
gregford is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-26-2004, 15:13   #2 (permalink)
74 XB Fairmont
 
brenx's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Cranbourne, Vic
Posts: 5,113
Re: my clevo missfires when cold

Backfires through the exhaust I gather? If it is? Try a plug change. I had that same problem. I found what was causing it was the dizzy needed to be regraphed to suit my cam (it's graphed to suit a stocker/mild setup). Not enough initial advance was causing it to fuel up and foul plugs.

Replace plugs and make sure the timing set appropriately and go from there.

Brenden
__________________
XB Fairmont (street car) 11.07@123.02mph.
brenx is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2004, 19:52   #3 (permalink)
Registered User
 
STROKEXD's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,373
Re: my clevo missfires when cold

Is it like a shudder? Would guess it is just the fuel/air ratio it's getting shows up when it is cold ie a little on the lean side.

Not too much cause for concern.
__________________
STROKEXD is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2004, 22:57   #4 (permalink)
Registered User
 
Tote's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Near Canberra
Posts: 463
Re: my clevo missfires when cold

I ve had similar symptoms with a loose manifold. When the engine is cold the maifold leaks vacuum which makes the engine run lean, when everything is warm the manifold seals and the thing runs properly.
Regards,
Tote
Tote is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Cleveland Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 Sable - Rough IDLE & FAST IDLE COLD bellyman Ford Taurus | Mercury Sable | Ford Taurus SHO | 1986-2007 2 01-17-2005 20:03
HELP! 5th cyl. is not firing when engine is cold p71blackbird Ford Crown Victoria | Mercury Marauder | Grand Marquis | P71 1 09-23-2004 15:45
Cold idle speed xmhrdtp-easpac Australian Falcons 2 07-16-2004 07:44
Cold air induction for Clevo northiam Cleveland Tech 29 06-16-2004 05:20
Another NASCAR question paull Cleveland Tech 6 03-24-2004 00:45

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 14:24.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.