302 rebuild gt40p - Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars
Ford Forum Ford Forum

» Auto Insurance
» Featured Product
ยป Wheel & Tire Center

Go Back   Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Auto Loans Garage Mark Forums Read Auto Escrow

FordForums.com is the premier Ford Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-30-2004, 06:13   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 6
302 rebuild gt40p

Either I've misunderstood something or my rebuilder is missing something here.

Just had the 302 in my 87' Bronco rebuilt with a new set of GT40p heads, Comp cam(31-255-5), Ford Motorsport 1 5/8 headers(fiberwrapped), Ford 9mm wires, Autolite plugs(764), disconnected the smog pump (though still in the bracket) and a K&N airfilter. I haven't change the cap and rotor cause they have been in the trucck for less than 2500 miles. But maybe I should!

When cranked, the engine starts but stalls out. This happens 3-4 times before it finally "catches" and idles. Idle surges a bit then levels off.

TRUCK DOESN'T SEEM TO HAVE ANY MORE POWER THAN BEFORE THE REBUILD!!!!!

My mechanic seems to think the erratic idling is related to the "missing" emissions stuff. Any thoughts????????? I am wondering if the EGR is affecting the power deficit.

The mechanic is "tweeking" the timing some (he originally set it to 10 degrees) but it isn't running any better with this degree adjustment.

Am I (and my mechanic) missing something major here?? I am also wondering about the IAC.

Just thought about this...................better pull codes.

What should I do with the lines for the emissions stiff since the GT40P does not accept the lines(no inlets)?? Plug, pinch, or can they be removed???

Sorry that this is so long but I am truly frustrated.
clhay is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Ford Forums - Mustang Forum, Ford Trucks, Ford Focus and Ford Cars > The Garage - Tech Forums > Engine Specific Tech > Windsor Tech



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How old are you and how many vehicles have you owned? JG33PY The Pub 318 07-02-2004 16:17
302 rebuild with gt40p clhay Windsor Tech 3 03-31-2004 05:46
My 302 Clevo is broke but still runs. HOW? uterozbert Cleveland Tech 6 03-24-2004 12:58
302 windsor info 69 mustang 351 Windsor Tech 5 08-20-2003 04:11

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 19:08.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.